Din pacate nu imi pot asuma toate meritele pentru aceasta delicioasa tarta. Totul a inceput intr-o seara, cand in lipsa de ocupatie si plina inspiratie, Silviu a combinat aceste doua fructe intr-o modalitate diferita iar rezultatul il puteti vedea si voi mai sus.
Spre mare mea bucurie tarta a avut un mare succes in randul prietenilor si colegilor nostri, iar la rugamintea lor am decis sa postez reteta.
Ai nevoie de:
- 1 aluat de patiserie (din lipsa de timp eu l-am cumparat, dar este foarte simplu sa il faci in casa)
- 2 gutui
- 4-5 mere
- 1 cub de unt (latura de un 1 centimetru)
- 3 linguri de zahar vanilat
- esenta de vanilie (mie imi place sa ma joc cu aromele asa ca uneori am pus si esenta de rom sau chiar apa de portocale)
Primul pas este sa aprinzi cuptorul apoi sa decojesti fructele si sa le tai in cuburi nu foarte mici.
Intr-o tigaie mai mare pui untul, dar nu il lasi sa se topeasca foarte mult si imediat adaugi frucele.
Presari zaharul si esenta de vanilie peste fructele din tigaie.
Calesti fructele pana ce sucul lasat de acestea scade aproape in totalitate.
Intre timp pregatesti tava de tarta, in interiorul careia pui hartie de copt.
Pentru ca hartie de copt sa se lipeasca de tava, poti pune in tava un strop de ulei.
Asezi aluatul in tava si cu o furculita il intepi, asta te va ajuta ca tava sa nu se deformeze pe timpul coacerii.
Se introduce tava in cuptor pentru 5 minute, asta va ajuta aluatul sa nu se imbibe in sucul fructelor si sa nu dea senzatia de aluat crud.
Imediat ce scoatem tava de la cuptor, putem adauga si fructele. Cu o saptula nivelati fructele in tava, astfel incat totul va arata ca un puzzle si fiecare bucatica isi va gasi locul.
Tava intra din nou in cuptor pentru circa 30 de minute.
Atunci cand e gata presari deasupra zahar tos.
Bon appétit!
Pupici!
No comments:
Post a Comment