I do not know the reason, but lately I feel like cooking romanian recipes. Maybe it is because I am home now.
Asa ca am facut une tocanita cu tarhon (one of my favourite) si cu niste cartofiori and it was delicious!
Ai nevoie de:
- 5 cartofi
- o ceapa
- un morcov
- 100 g telina radacina
- 150 ml suc de rosii
- doua frunze de dafin
- 500 ml supa de legume
- o legatura de patrunjel
- sare, piper
Starting with the vegetables. Speli, cureti si toci marunt ceapa, morcovul si telina.Intr-o oala mai adanca adaugi un pic de ulei la incalzit in care vei undi legumele. Indata ce s-au inmuiat, adaugi un pic de supa de legume si condimentezi cu sare, piper, tarhon.
Speli, cureti si tai cartofii in cuburi cat vrei tu de mari.
Adauga cartofii peste celelalte legume si amesteca bine.
Adauga restul de supa, frunzele de dafin rupte si acopera oala.
Lasa la foc mic sa fiarba.
Dupa 20 de minute adauga sucul de rosii, amesteca, gusta si condimenteaza daca mai este nevoie.
Cand totul este gata, toci patrunjelul marunt, il adaugi in tocanita si acoperi oala pentru a se inabusi.
Mai simplu de atat nu se poate!
Pupici!
No comments:
Post a Comment