Wednesday, 12 February 2014

Penne cu ciuperci


De cateva zile am o clienta noua ce doreste doar mancare vegetariana, acest lucru fiind o provocare pentru mine, deoarece sunt atat de multe combinatii ce le poti face, atat de colorate, aromate si nu in ultimul rand nemaipomenit de delicioase. 
Asta mi-a adus aminte de un pranz de Duminica, cand am avut toate felurile de mancare fara carne, iar la sfarsitul mesei, prietenei noastre nu ii venea a crede ca nu a mancat deloc carne. Era uimita cat de mult i-au palcut bucatele si ca nu simtea nevoie unei bucatele de carnita. Imi place tare mult si carnea si uneori imi place sa mai fac o pauza si sa ma bucur mai mult de lumea legumelor.
Dupa cum ai vazut deja imi plac tare mult pastele si le-as combina cu de toate, iar astazi iti prezint o varianta tare simpla.


Pentru doua portii ai nevoie de:
  • 10 ciuperci champignon
  • 5 ciuperci uscate (funghi secchi)
  • o mana de patrunjel tocat
  • doi catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper 
  • herbes du provence
  • 200 g paste penne










Pentru inceput trebuie sa pui o oala de apa la fiert, impreuna cu un pic de sare pentru paste.

Intr-un bol adauga peste ciupercile uscate apa fierbinte si lasa-le la inmuiat pentru aproximativ 30 minute.
Curata ciupercile cu un servet de hartie, astfel sa nu ramana pamant sau alte reziduri pe ele. Apoi taie felii fiecare ciupercuta.
Curata si taie felii cateii de usturoi.
Intr-o tigaie, pune uleiul la incins si adauga usturoiul, imediat ce usturoiul si-a schimbat culoarea, adauga si ciupercile champignon. Caleste un pic ciupercile, amestecand din cand in cand in tigaie apoi adauga si ciupercile uscate taiate felii mai subtiri. 
Amesteca bine, pentru a se imbina intre ele cele doua arome si toarna peste apa strecurata in care au fost inmuiate ciupercile uscate.
Lasa sa fiarba bine, pana cand sucul scade aproape la jumatate.
Intre timp apa pentru paste a fiert, si trebuie sa fierbi pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pastele trebuiesc fierte al dente, apoi le adaugi peste ciuperci in tigaie pentru doua-trei minute.
Astfel pastele vor imprumuta din aroma ciupercilor si tot mix-ul va iesi extraordinar.



Aseaza pastele in farfurie, adauga o ploaie de patrunjel si bineinteles parmigiano.



Buon appetito!
Baci!

No comments:

Post a Comment