Thursday, 20 March 2014

Ciuperci umplute la cuptor



Eu zic sa lasam carnita la o parte si sa ne bucuram de gustul si aroma legumelor, even though i know i can't give up on cheese.
So as you already noticed I decided to cook vegan recipes, at least for a while and it is quite fun!

Astazi iti propun une reteta foarte simpla si rapida asa ca sa ii dam batai ca timpu' nu sta in loc.

Ai nevoie de:
  • 10 ciuperci mari
  • un ardei rosu mare
  • o jumatate de praz
  • 3 catei de usturoi
  • branza emmentaler (sau orice fel de branza ce se topeste destul de usor)
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare, piper, herbes du provence








Preincalzeste cuptorul 220 de grade.
Sterge bine ciupercile cu un prosop de hartie sau un servetel pentru a indeparta eventualele reziduri. Rupe coditele si aseaza-le cu fata in jos intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru 10 minute, dupa 5 minute intoarce-le pe partea cealalta, asta va scoate apa din ele.

Separat caleste prazul tocat marunt impreuna cu usturoiul, apoi adauga coditele de la ciuperci (bineinteles ca si acestea musai trebe' tocate mai marunt). Dupa ce s-au undit se poate alatura si ardeiul tocat marunt. Amesteci bine, condimentezi si  adaugi verdeata tocata.
Intre timp ai scos ciupercile din cuptor si incepi sa le umplii palariile cu amestecul de mai sus. Le asezi pe tava, apoi le acoperi cu o felie de cascaval sau emmentaler.

Dai la cuptor la 220 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Se servesc calde!






Pofta buna dragilor!


3 comments:

  1. Danuta ce este cu "So as you already noticed I decided to cook VEGAN recipes, at least for a while and it is quite fun!": ---branza nu e vegan!!!!! Vegetarianismul include branza, oua sau peste.
    Veganismul esclude orice produs de origine animala, inclusiv mierea, pentru cei mai extremi! Just so you know :)

    ReplyDelete
  2. By the way, arata demential, si pozele sunt reusite :)

    ReplyDelete
  3. Hello,
    in engleza nu stiu un alt termen pentru produsele de post. Iar reteta are ingredientul "branza" optional. Eu zisesi de la inceput ca nu pot renunta la cheese:D. Sorry:)

    ReplyDelete