Tuesday 4 March 2014

Penne cu dovlecei si vinete


Si daca tot este perioada, hai sa facem ceva cu legume.

Pentru patru portii ai nevoie de:

  • doi dovlecei
  • doua vinete
  • trei catei de usturoi
  • 30 g unt
  • 500 g suc de rosii
  • parmezan
  • busuioc
  • sare, piper
  • 320 g paste (spaghetti, penne, fusilli)



Pune o oala de apa la fiert, impreuna cu un pic de sare. Indata ce apa a fiert, pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Spala si sterge bine legumele, apoi le poti taia in cuburi, felii sau orice forma iti doresti.
Intr-o tigaie pune untul la topit, ai grija la foc, untul se arde foarte repede.
Adauga peste unt cei trei catei de usturoi, zdrobiti si lasa-i in tigaie pana isi schimba culoarea.
Acum ii poti pescui din tigaie.
Arunca  bucatile de legume si amesteca bine. Lasa legumele sa se prajeasca, condimentand cu sare si piper.
Separat, poti pune sucul de rosii la incalzit impreuna cu busuiocul.
Indata ce s-au prajit legumele, adauga sucul de rosii amestecand bine apoi condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie.

Et voila!


In farfurie poti adauga si un pic de parmezan, pentru un plus de gust.




Pofta buna dragilor!
Pupici!

No comments:

Post a Comment