In urma cu ceva timp, mi s-a adus o caserola cu fasole fiarta si primul gand fu' sa o fac "batuta" sau "frecata" (niciodata nu stiu cum s-o denumesc, asa ca mentionez toate cuvintele ce imi vin in minte).
Like you all know, I do not fancy too much, the regular recipes, so I had to change the basic recipe, at least to add something. And what do people do, when they are trying to find out more about something?! They google it! And the result is: fasole frecata cu leurda (in loc de usturoi), pasta de susan and other ingredients.
Am gasit mai multe variante la momentul respesctiv, dar cum nu aveam di tati, asta iesi.
Shall we?!
Ai nevoie de:
- 500 g fasole fiarta
- o legatura de frunze de leurda
- ulei de masline, vreo doua-trei linguri
- o legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta
- sare, piper, chimion
- o lingura de pasta de susan
Odata ce ai fiert fasolea, pui 400 g de grame intr-un blender, adaugi pasta de susan, uleiul, frunzele de leurda, spalate si tocate, patrunjelul (of course spalat ) tocat si condimentezi cu sare si chimion (just a pinch).
Mixezi bine cele de mai sus, apoi gusti. S-ar putea sa mai doresti ulei, sare cu siguranta mai e nevoie, apoi piper.
Separat pasezi cele 100g de grame de fasole ramase, astfel incat vei simti si gustul de fasole pe langa celelalte ingrediente.
Mixezi cele doua paste, apoi adaugi cateva frunze de menta tocate marunt.
Taie o ridiche in felii subtiri si decoreaza bruschetele, cateva seminte de susan negru ajuta si ele.
O zi geniala dragilor!
La petite caille
No comments:
Post a Comment