Tuesday 20 May 2014

Un picnic avec Panini


Who does not know what a panini mean and I hope lots of you had the chance to even taste one in his holy land, called Italy. Tre' sa recunoastem ca painea face totul, contopindu-se perfect langa feliile , aproape invizibile,  de prosciutto crudo.

Saptamana trecuta Silviu mi-a propus un petite picnic in pauza lui de masa, dar musai trebuia sa fac panini. Era deja destul de tarziu si nu stiam daca am timp sa cumpar di tati, apoi sa ajung in cealalta parte a orasului, as you know Bucharest is a big city after all.

 Cat m-am imbracat si am pornit spre supermarket, mi-am si imaginat rezultatul.

Panini one- Viva Italia

Ai nevoie de:
  • doua mini baghete
  • 50 g prosciutto crudo (eu am cumparat 100 g, dar am folosit numa' doua felii)
  • mozzarella 
  • cateva frunze de rucolla
  •  doua rosii (daca ai rosii cherry este si mai bine)
  • 50 g unt


Pentru inceput trebe' sa tai baghetele in doua si sa le pui pe un gratar la incalzit cu miezul in jos. Dupa ce s-au incalzit, le ungi cu unt, asezi felia/ feliile de prosciuto, feliile de mozzarella, feliile de rosii si frunzele de rucola.

Dupa, asezi din nou panini pe gratar si pui peste un capac, sau o greutate. Lasa cateva minute pe gratar, apoi inveleste-le cu folie de aluminiu.

That's all, terminat panini one.

Panini two- Let's recycle

Ai nevoie de:
  • o mini bagheta cu seminte
  • doua trei ridichi
  • cateva felii de cas de oaie
  • doua felii de Arrosto di maiale, reteta aici
  • cateva frunze de valeriana
  • 50 g unt
  • mustar Dijon

Cu o zi inainte am facut o friptura de porc in crusta de mustar si alte mirodenii, trebuie sa va povestesc si despre aceasta reteta cat de curand posibil. Si cum nu mi s-a parut de ajuns un singur panini, iar carnita asta trebuia consumata si ea, mi-a venit in minte a doua idee de panini.

Stiam ca am in frigider, carnea deja pregatita, plus cateva bunataturi cumparate din piata, asa ca am luat o bagheta cu seminte, am taiat-o in doua, apoi am asezat-o pe gratar, asa cum am facut si mai sus.
Indata ce s-a incalzit bagheta, am uns ambele parti cu unt.
Cele doua felii de carne, le-am pus pe gratar, pentru a se rumeni si am adaugat deasupra un pic de unt.
Intre cele doua felii de bagheta, asezi carnea, ce o ungi cu mustar, apoi feliile de cas, ridichile feliate foarte subtire, apoi valeriana.

Invelesti si aceste doua baghete cu folie de aluminiu, si ca masa sa fie si mai buna, faci o salata de fructe, sau pur si simplu adaugi in cosul de picnic doua mere.

Let's recycle panini

Viva Italia panini

Let's recycle panini
Aaaaa aproape ca am uitat, a mers perfect langa o limonada din lamaie, lime, portocala si un pic de menta, and of course fara zahar sau miere. (sorry, uitat sa fac poze)

O zi geniala dragilor,
La petite caille

No comments:

Post a Comment