Monday, 23 December 2013

Cartofi wedges


It's that time of the year!:)

Stiu ca te pregatesti de zor pentru Craciun asa ca m-am gandit ca poate ai nevoie de ceva idei pentru garnituri, asa ca astazi si maine voi posta mai multe retete rapide si buuune.



Ai nevoie de:

  • 4 cartofi
  • sare de mare
  • piper
  • boia dulce (paprika)
  • herbes du provence
  • ulei de masline





Incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius.

Spala cartofii bine, sub jet de apa rece, nu e nevoie sa ii decojesti. Apoi ii tai in 8 felii  pe lungime (tai in doua jumatati, jumatatile in alte doua jumatati, ce vin taiate in alte doua jumatati). Pune feliile de cartofi intr-un bol.

Presoara peste cartofi sarea, piperul, paprika si herbes du provece, apoi adaugi si doua sau trei linguri de ulei de masline.
Amesteci bine, astfel incat fiecare felie de cartof sa fie acoperita de amestecul de mai sus.

Intr-o tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt, asezi fiecare felie cu coaja in jos.

Baga la cuptor pentru circa 30- 40 de minute sau pana cand cartofii au devenit aurii.

Simplu si bun!

Pofta buna!
Pupici!


No comments:

Post a Comment