Placinta marocana
Ingrediente aluat
- ½ kg faina
- 1 iaurt mediu
- 1 pahar de ulei ( cantitatea egala cu iartul)
- ½ plic de drojdie;
Se
framanta bine si se pune/ adauga faina
cat cuprinde J -cca 400 de g; se pune la frigider.
Compozitie:
- 1 kg ceapa;
- 2 aripi de curcan;
- aprox 1 kg de carne dupa fierbere
- 3 oua;
- 100 g unt
- Cateva linguri ulei de masline
- 5/6 linguri de smantana
- Boia dulce/piper/curry
Taiem ceapa julienne si se caleste
cu untul si uleiul; se caleste la foc potrivit; e important sa fie calita bine,
altfel o sa aiba efecte nedorite. Taiem carnea de
curcan foarte marunt, asta daca nu e destul
de fiarta incat sa devina o pasta prin fierbere, dar ma rog e greu de crezut ca
devine chiar ca o pasta; o punem peste ceapa; punem condimentele; cele 3 oua;
smantana si amestecam.
Scoatem
coca din frigider-si o intindem foarte bine- din 3 sferturi facem baza blatului;restul va fi capacul;
punem baza in tava-punem compozitia si acoperim compozitia cu marginile; punem
ultimul sfert-capacul cum ar veni; intepam cu o scobitoare sa nu se umfle aiurea
Pofta buna!
Ionut
No comments:
Post a Comment