Intr-un sfarsit a venit si iarna, cam tarziu dar eu ma bucur ca totusi e aici. Pe noi nu ne-a speriat nici un cod, asa ca in acest week-end am cutreierat orasul in lung si in lat, m-am bucurat ca un copil de fiecare fulg de nea, exceptie facand momentele cand trebuia sa curat masina sau cand o lasam 10 minute pe loc, iar la intoarcere aproape ca nu o mai recunosteam de alba ce era.
Mi-a venit in minte chiar sa organizez un mic Craciun si un pranz de Craciun bineinteles. Am noroc ca m-a linistit Silviu, desi eu inca am bradutul in balcon!
Si ce merge pe o asemenea vreme? Ceva facut la cuptor, care sa iti faca toti vecinii sa se intrebe daca la tine in casa este cumva un restaurant. Apropo, m-a intrebat la un moment dat cineva acest lucru, deci se poate.
Imi place spanacul extraordinar de mult, fie ca este in salata, sau facut piure langa o portie de oua prajite sau in tarta. Anyway, ai inteles mesajul, imi place spanacul! Norocul meu ca si Silviu este de aceeasi parere!
Cannelloni sunt un tip de pasta in forma de cilindru ce in mod normal sunt umplute cu o pasta si acoperite cu un sos. Daca nu gasesti cannelloni, foile de lasagna sunt si ele bune. Le poti umple cu spanac, sosuri din carne (ragu), iar deasupra se asterne un sos rosu sau besciamella.
Pentru 4-6 portii ai nevoie de:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tigaie pune untul cu un pic de ulei, adauga un catel de usturoi taiat felii si oregano. In momentul in care usturoiul s-a inmuiat arunca in tigaie frunzele de spanac sau spanacul decongelat si scurs. Daca folosesti frunze de spanac sa fii cu bagare de seama, pentru ca frunzele se vor inmuia destul de repede. Daca folosesti spanac congelat, amesteca bine pentru a nu se prinde de tigaie.
Indata ce s-a inmuiat, lasa spanacul deoparte la racit.
Intr-o oala cu fundul gros (sau o tava de cuptor ce o poti folosi si pe aragaz) pune ulei de masline impreuna cu celalalt catel de usturoi, rosiile tocate si betele de busuioc. Umple una din conserve cu apa rece si toarna peste rosii. Condimenteaza cu sare, piper si zahar si lasa la fiert pentru 10 minute. Vei obtine un sos de rosii de o consistenta groasa. Cand totul e gata, ia de pe for rosiile si adauga frunzele de busuioc.
Intre timp s-a racit spanacul iar daca ai folosit spanac proaspat atunci e nevoie sa il scurgi de orice lichid si sa il toci marunt. Amesteca spanacul cu ricotta si parmezanul.
Intr-o tava de cuptor pune sucul de rosii si incepi sa umplii tuburile de cannelloni cu amestecul de spanac (eu folosesc o punga taiata la un colt). Aseaza tuburile umplute in sosul de rosii unul langa celalalt.
Dupa ce ai asezat toate tuburile este timpul pentru sosul besciamella. Modul de pregatire il gasesti aici. Torni sosul alb peste cannelloni si presari parmezan si ulei de masline.
Dai la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana cand sosul devine auriu.
Este perfect pentru un pranz si chiar daca esti genul care are nevoie de un pic de carnita la masa, vei vedea ca nu ii vei simti lipsa dupa un astfel de deliciu.
Specialistul nostru in vinuri ne recomanda un Sauvignon Blanc Vitis Vetus Stirbey.
Buon appetito!
Baci!
Mi-a venit in minte chiar sa organizez un mic Craciun si un pranz de Craciun bineinteles. Am noroc ca m-a linistit Silviu, desi eu inca am bradutul in balcon!
Si ce merge pe o asemenea vreme? Ceva facut la cuptor, care sa iti faca toti vecinii sa se intrebe daca la tine in casa este cumva un restaurant. Apropo, m-a intrebat la un moment dat cineva acest lucru, deci se poate.
Imi place spanacul extraordinar de mult, fie ca este in salata, sau facut piure langa o portie de oua prajite sau in tarta. Anyway, ai inteles mesajul, imi place spanacul! Norocul meu ca si Silviu este de aceeasi parere!
Cannelloni sunt un tip de pasta in forma de cilindru ce in mod normal sunt umplute cu o pasta si acoperite cu un sos. Daca nu gasesti cannelloni, foile de lasagna sunt si ele bune. Le poti umple cu spanac, sosuri din carne (ragu), iar deasupra se asterne un sos rosu sau besciamella.
Pentru 4-6 portii ai nevoie de:
- 8 pumni de frunze de spanac proaspat sau 1kg de spanac congelat
- 100g unt
- 2 catei de usturoi
- 2* 400g pulpa de rosii in sos, tocate cuburi
- 400g branza ricotta
- ulei de masline
- busuioc, oregano
- 100 g parmigiano
- 16 tuburi de cannelloni
- sare, pieper
- 1 l lapte
- 100g unt
- 100 g faina
- sare
- o mana de parmigiano
Incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tigaie pune untul cu un pic de ulei, adauga un catel de usturoi taiat felii si oregano. In momentul in care usturoiul s-a inmuiat arunca in tigaie frunzele de spanac sau spanacul decongelat si scurs. Daca folosesti frunze de spanac sa fii cu bagare de seama, pentru ca frunzele se vor inmuia destul de repede. Daca folosesti spanac congelat, amesteca bine pentru a nu se prinde de tigaie.
Indata ce s-a inmuiat, lasa spanacul deoparte la racit.
Intr-o oala cu fundul gros (sau o tava de cuptor ce o poti folosi si pe aragaz) pune ulei de masline impreuna cu celalalt catel de usturoi, rosiile tocate si betele de busuioc. Umple una din conserve cu apa rece si toarna peste rosii. Condimenteaza cu sare, piper si zahar si lasa la fiert pentru 10 minute. Vei obtine un sos de rosii de o consistenta groasa. Cand totul e gata, ia de pe for rosiile si adauga frunzele de busuioc.
Intre timp s-a racit spanacul iar daca ai folosit spanac proaspat atunci e nevoie sa il scurgi de orice lichid si sa il toci marunt. Amesteca spanacul cu ricotta si parmezanul.
Intr-o tava de cuptor pune sucul de rosii si incepi sa umplii tuburile de cannelloni cu amestecul de spanac (eu folosesc o punga taiata la un colt). Aseaza tuburile umplute in sosul de rosii unul langa celalalt.
Dupa ce ai asezat toate tuburile este timpul pentru sosul besciamella. Modul de pregatire il gasesti aici. Torni sosul alb peste cannelloni si presari parmezan si ulei de masline.
Dai la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana cand sosul devine auriu.
Este perfect pentru un pranz si chiar daca esti genul care are nevoie de un pic de carnita la masa, vei vedea ca nu ii vei simti lipsa dupa un astfel de deliciu.
Buon appetito!
Baci!
No comments:
Post a Comment