Tuesday 28 January 2014

Salata de toamna


Stiu ca in mod normal, cand te gandesti al sfecla rosie, iti vine in minte combinatia cu hrean, dar trebuie sa iei in considerare si aceasta salata data viitoare cand organizezi un pranz, mai ales daca ai langa si o bucatica de carnita la cuptor.


Pentru 6 portii ai nevoie de:

  • 4 sfecle medii
  • 1 kg cartofi
  • o radacina de telina medie
Dressing:
  • o lingura de otet vin alb
  • o lingura de hrean
  • o lingurita mustar Dijon (poti folosi si un mustar clasic)
  • o legatura marar, tocat 
  • o lingura maioneza
  • doua linguri smantana
  • ulei



Pentru inceput trebuie sa incalzesti cuptorul la 180 de grade.
Spala si curata bine legumele, iar apoi taie-le in cuburi.
Legumele vor veni coapte la cuptor in trei tavi diferite astfel incat trebuie sa le asezi pe fiecare in tava apoi sa le stropesti cu ulei si sa le condimentezi cu sare si piper.
Cartofii se vor face in 50 minute, sfecla in 40 minute iar telina in 30 minute.
Indata ce s-au copt, lasa legumele la racit.

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru dressing, iar imediat ce legumele s-au racit amesteca-le bine cu dressing-ul. Initial salata va avea o culoare rozalie, dar in timp va deveni fucsia.





Pofta buna!
Pupici!

No comments:

Post a Comment