Nici nu mai stiu cum am descoperit aceasta reteta, dar cert este ca a devenit de la prima incercare unul din pranzurile noastre preferate.
De obicei in week-end gatim retete tip slow cooking sau unele mai speciale, dar tin minte ca la un moment dat doua sambete la rand am mancat paste cu pesto. Da da, ne plac tare mult!
Iar atunci cand am avut musafiri pe nepusa masa, ghici ce am facut?
Tot timpul am un borcanel de pesto in casa. Il poti cumpara, dar la fel de bine il poti face tu in casa.
Pentru 6 portii de pesto ai nevoie de:
- o mana de seminte de pin
- o jumatate de catel de usturoi, curatat si tocat
- sare marina si piper negru
- o mana buna de parmezan proaspat ras
- frunzele tocate de la 3 maini bune de busuioc proaspat
- ulei de masline extravirgin
Semintele de pin se pun intr-o tava si le tii subt gratarul de la cuptor pentru un minut, pentru a se incalzi. Zdrobeste usturoiul cu putina sare si cu frunzele de busuioc intr-un mojar sau in robotul de bucatarie. Piureul obtinut il torni intr-un bol, apoi vine randul semintelor de pin sa fie zdrobite, ca apoi sa fie adaugate peste busuioc.
Adauga jumatate din cantitatea de parmezan, amestecand usor, apoi toarna ulei de masline, cat sa lege sosul si sa ii dea o consistenta cremoasa.
Condimenteaza dupa gust, apoi adauga si restul de branza. Mai toarna niste ulei si gusta din nou.
Pentru 6 persoane ai nevoie de:
- 500g paste tip penne
- ulei de masline
- parmigiano ras
- sare, piper
Pentru inceput, pune o oala de apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare.
Indata ce apa a fiert, pune pastele si fierbele conform instructiunilor de pe ambalaj, de preferabil al dente.
Odata ce au fiert pastele, le scurgi intr-un bol, adaugand peste pesto, ulei si amesteca bine, pentru ca fiecare bucatica de pasta sa fie acoperita de acest sos divin. Condimenteaza dupa gust si nu uita de parmigiano, cel care completeaza orice farfurie de pasta.
Buon appetito!
Baci!
No comments:
Post a Comment