Saptamana trecuta am vazut pe unul din blog-urile mele preferate, cel al lui Adrian Hadean o reteta de omleta umpluta cu ricotta, asa ca mi-a dat o idee pentru micul dejun din week-end.
Eu nu aveam ingredientele alese de el, asa ca am deschis frigiderul, am cautat bine si am gasit cele de mai jos.
Ai nevoie de:
- 7 oua
- o jumatate de ceapa taiata solzisori
- 8 fellii de bacon
- 100g de branza Bleu
- sare, piper, herbes du provence
- unt
Salata:
- o jumatate de avocado
- 100 g rosii cherry
Am urmat intocmai instructiunile de pe blog-ul lui Adrian Hadean, dar cu propriile mele ingrediente.
Intr-o tigaie calesti ceapa impreuna cu bacon-ul, apoi le scoti pe o farfurie.
Bati ouale si condimentezi cu sare, piper, herbes du provene dupa gust.
Pui un pic de unt intr-o tigaie si torni jumatate din cantitatea de ou, lasi un minut pentru a prinde o baza, apoi deasupra presori ceapa calita, impreuna cu 3 felli de bacon si o jumatate din cantitatea de branza taiata cubulete.
Mai lasi un minut si cu o spatula incepi sa rulezi omleta ca pe o clatita, nu iti fa griji daca partea de deasupra este mai lichida, imediat dupa rulare se va coace singura.
La fel procedezi si cu a doua portie de omleta.
Dupa cum bine ai observat, in ultima perioada am facut o pasiune pentru avocado.
Asa ca langa omleta am avut o salata din rosii cherry si avocado condimentata cu sare, piper si herbes du provence.
Bon appetit!
Bisoux!
No comments:
Post a Comment