Ce poate fi mai bun pentru un inceput de saptamana?!
Este un desert lejer, cremos si perfect pentru impartit cu prietenii.
Prima data cand am pregatit acest cheesecake a fost cu ocazia vizitei surorii mele si a unei prietene in Bucuresti. Cum nu am avut prea mult timp la dispozitie si ma aflam dupa o zi grea la serviciu, aceasta reteta era perfecta. In acel week-end am facut o a doua vizita pe domeniul Stirbei, unde ne-am gasit intr-un cadru demn de cartile lui Charles Dickens, mai exact "Marile sperante".
Lacul din interiorul domeniului |
Palatul Stirbei |
Mai multe poze vei vedea intr-o postare viitoare. Iar acum sa trecem la ceva mai dulce.
Ai nevoie de:
- 250 ml frisca lichida batuta
- 1/4 lingurita nucsoara
- 180g ciocolata tartinabila
- 220 g crema de branza
- 3 linguri unt topit
- 24 biscuiti cu cacao zdrobiti
- alune tocate
- ciocolata pentru decor (sau cacao)
Amesteca biscuitii cu untul topit si aseaza-i in strat uniform intr-o tava de 20 cm cu peretii detasabili (eu am folosit cu aceasta ocazie un bol din sticla primit de la dragii mei prieteni). Preseaza bine biscuitii pentru a se forma baza.
Bate cu un mixer crema de branza impreuna cu ciocolata tartinabila. Adauga nucsoara si apoi 200 ml frisca batuta, pe care sa o incorporezi usor cu o spatula de silicon.
Toarna aceasta crema peste stratul de biscuiti, niveleaza, acopera cu o folie alimentara si baga la frigider pentru cel putin doua ore (eu am lasat-o o noapte intreaga).
Inainte de servire o poti decora cu 50 mll frisca batuta, fulgii de ciocolata si alunele tocate.
Eu am folosit o parte din biscuitii zdrobiti.
Pofta buna!
Te pup!
No comments:
Post a Comment