Friday 27 December 2013

Bruschetta


Bruschetta a la Cafe Rialto, Londra, UK

Bruschetta este un fel de tartina din paine din plamada, ce are o culoare gri inchis si un continut mai mare de apa decat painea obisnuita. Datorita crustei groase, retine umezeala, ceea ce inseamna ca o poti folosi si la o saptamana dupa cumparare.

Reteta este simpla si rapida cat ai zice "bruschetta", iar principiul este: tai feliile de paine cam de 1 cm, le prajesti pe un gratar, apoi le ungi cu un catel de usturoi taiat, apoi le stropesti cu ulei de masline (uneori pun chiar si ulei de struguri, este mult mai lejer). Dupa ce ai terminat cu painea, te poti juca cu diverse arome si poti crea platouri colorate si diversificate.
Cel mai des eu fac bruschette cu rosii cherry.


Ai nevoie de:

  • paine taiata felii si pregatita cum am explicat mai sus
  • frunze de busuioc
  • rosii cherry (ai grija sa fie bine copate)
  • usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • mozarrella (optional)








Spala rosiile cherry si inlatura partea unde se prinde codita. Taie in doua sau patru in functie de marimea lor sau le poti zdrobi intre degete sau intr-un mojar, nu conteaza - rezultatul va fi la fel de delicios.
Pune rosiile taiate intr-un bol, peste care arunci frunzele de busuioc rupte, condimentezi cu sare si piper, apoi torni uleiul.
 Aseaza amestecul pe feliile de paine si bruschetta este gata.
Uneori imi place sa pun peste paine felii de mozzarella, apoi peste torn rosiile.

In general sunt folosite ca aperitiv, dar mie imi plac asa de mult incat uneori pe folosesc si pe post de garnitura.



Buon appetito!
Baci!

No comments:

Post a Comment