Sunday 15 December 2013

Tiramisu


Cine nu adora tiramisu? 
Dar un tiramisu facut ca la mama in Italia. Cat am locuit acolo mama m-a invatat cum sa fac tiramisu dupa o reteta invatata de la o prietena de-a ei. 

Ai nevoie de:

  • 5 oua
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 3 cafele mari, 
  • esenta de rom 
  • cacao
  • 400 g piscoturi 





Primul lucru ce trebuie sa il faci este sa pregatesti cafeaua, apoi  o lasi la racit, iar pentru un plus de aroma poti dauga esenta de rom sau orice alt tip de bautura gen amaretto, vin Marsala, lichior de cafea.
Separi galbenusurile de albusuri in doua boluri rotunde si uscate. Peste albusuri trebuie sa presari un pic de sare, ajuta la intarirea spumei.
Bati galbenusurile si zaharul, pana cand cel de-al doilea s-a inmuiat de tot, adaugi crema de mascarpone si continui sa bati pana ce amestecul devine foarte cremos.
Separat bati albusurile spuma, pana cand aceasta nu se mai desprinde de bol.
Amesteci spuma de albusuri cu restul compozitiei cu o spatula cu miscari circulare de sus in jos, astfel crema va fi aerata.

Urmatoarea etapa este montarea prajiturii.

Intr-un vas pui un strat subtire de crema, iar deasupra asezi piscoturile inmuiate in cafea. Urmatorul strat este de crema peste care pulverizezi cacao si continui cu urmatorul nivel de piscoturi inmuiate in cafea,apoi crema si praful de cacao. Ultimul strat este intotdeauna de crema peste care pulverizezi cacao.

Lasi cateva ore la frigider apoi o poti servi.



Buon appetito!
Baci!

2 comments: