Sunday 22 December 2013

Prieteni la cratita- "Placinta marocana"





Placinta marocana

Ingrediente aluat 
  • ½ kg faina
  • 1 iaurt mediu
  • 1 pahar de ulei ( cantitatea egala cu iartul)
  • ½ plic de drojdie;


Se framanta bine si se  pune/ adauga faina cat cuprinde J -cca 400 de g; se pune la frigider. 

Compozitie:
  • 1 kg ceapa;
  • 2 aripi de curcan;
  •  aprox 1 kg de carne dupa fierbere 
  • 3 oua;
  • 100 g unt
  • Cateva linguri ulei de masline
  • 5/6 linguri de smantana 
  • Boia dulce/piper/curry


Taiem ceapa julienne si se caleste cu untul si uleiul; se caleste la foc potrivit; e important sa fie calita bine, altfel o sa aiba efecte nedorite. Taiem carnea de curcan  foarte marunt, asta daca nu e destul de fiarta incat sa devina o pasta prin fierbere, dar ma rog e greu de crezut ca devine chiar ca o pasta; o punem peste ceapa; punem condimentele; cele 3 oua; smantana si amestecam.
Scoatem coca din frigider-si o intindem foarte bine- din 3 sferturi  facem baza blatului;restul va fi capacul; punem baza in tava-punem compozitia si acoperim compozitia cu marginile; punem ultimul sfert-capacul cum ar veni; intepam cu o scobitoare sa nu se umfle aiurea
La 180 de grade-20/25 de minute.

Pofta buna!
Ionut




No comments:

Post a Comment